Drobiowa tarta na serowym spodzie

Drobiowa tarta na serowym spodzie
Drobiowa tarta na serowym spodzie123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto:

  • 1,5 szkl. mąki pszennej
  • ½ kostki (10 dag) zimnego masła
  • 2 łyżki jogurtu
  • 6 łyżek drobno startego sera typu parmezan
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 5 łyżek zimnej wody

- farsz:

  • 30 dag mielonego mięsa drobiowego
  • 1 czerwona papryka
  • 12 pomidorków koktajlowych
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 szkl. małych różyczek brokuła
  • ½ szkl. oliwek
  • po 3 łyżki posiekanych: natki pietruszki i koperku
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 jajka
  • po 3 łyżki ricotty i jogurtu
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • olej
  • sól, pieprz
6 porcji

Sposób przygotowania:

Błyskawiczne dipy: 2 nowe smaki!

Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?