Drobiowe kotleciki

Nie masz pomysłu na obiad? Oto odpowiedź.

Pyszne kotlety drobiowe
Pyszne kotlety drobiowe123RF/PICSEL

Przygotowanie

Bułkę podziel na mniejsze kawałki i namocz w mleku. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Następnie zeszklij na maśle. Ryż ugotuj według opisu na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia. ll

Mięso dokładnie wymieszaj z odciśniętą bułką i ugotowanym ryżem. Dodaj jajka, sól i pieprz. Masę wyrób i uformuj okrągłe kotleciki. Obtocz je w bułce tartej.

Mięso usmaż z obu stron na oleju, aż ładnie się zrumieni. Usmażone kotleciki odstaw w ciepłe miejsce. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i miksem sałat.

Genialny sposób na mięso mielone - warzywne kotletyInteria Kulinaria
Na Żywo
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas