Drobiowe pulpety z cukinią
Pyszne drobiowe pulpety z cukinią przygotujesz w zaledwie 45 minut. To danie zasmakuje każdemu - spróbuj, a na stałe zagoszczą w twojej kuchni.
Sposób przygotowania:
1. Mięso wyrób z jajkiem oraz namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką, dopraw solą i pieprzem. Uformuj pulpety, obsmaż je na oleju.
2. Cukinię (lub 2 mniejsze) wyszoruj, pokrój ze skórką w grube słupki lub półplasterki. Oczyść paprykę, usuń gniazdo nasienne. Miąższ pokrój na kawałki. Warzywa przesmaż na chrupiąco na 2 łyżkach oleju. Dopraw solą i pieprzem.
3. Posiekaj obraną cebulę i czosnek. Przesmaż w rondlu na łyżce oleju. Dodaj obrane i posiekane pomidory. Podlej 3 łyżkami wody, duś 10 min. Sos dopraw solą, pieprzem, cukrem i ziołami. Włóż pulpety, duś pod przykryciem 10 min. Podawaj z warzywami.