Drobiowe szaszłyki z warzywami
Mięso pokrój w kostkę ok. 2x2 centymetry.
Składniki dla 2 osób:
- 300 g piersi kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka
- 2 średnie cebule
- 1 cukinia
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
- 3-4 łyżki oliwy
Sposób przygotowania:
Mięso pokrój w kostkę ok. 2x2 centymetry. Papryki pokrój w podobnej wielkości kawałki, cukinię w centymetrowe plastry, a cebule w ćwiartki. Nadziewaj na drewniane patyczki do szaszłyków mięso na przemian z warzywami. Gotowe szaszłyki oprósz solą, pieprzem i ziołami. Smaż przez ok. 3 minuty z każdej strony na patelni z dobrze rozgrzanymi 3-4 łyżkami oliwy. Do oliwy możesz dodać zmiażdżony ząbek czosnku albo dosypać łyżeczkę wędzonej papryki - to podkręci aromat dania.
Czas przygotowania: ok. 15 minut + pieczenie