Drożdżowe kokilki

Drożdżowe kokliki
Drożdżowe kokliki123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto

  • 2 i 1/3 szkl. mąki pszennej typ 450, 500 lub 600
  • 2 dag świeżych drożdży
  • 1 płaska łyżeczka drobnego cukru
  • 3/4 szkl. ciepłej wody
  • 1 łyżka oliwy qszczypta soli

- obłożenie

  • 15 dag wędzonego boczku w plasterkach
  • 10 suszonych pomidorów z zalewy
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • po 2 gałązki świeżego tymianku i bazylii;

- sos

  • 20 dag sera ricotta
  • 3-4 łyżki śmietanki kremówki
  • 2-3 cebulki dymki
  • sól
  • pieprz
6-8 sztuk

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?