Drożdżowe zawijańce

Wieniec drożdżowy
Wieniec drożdżowy123RF/PICSEL

Wianuszki malinowe

Składniki

  • 8 dag drożdży
  • 2 szkl. ciepłego mleka
  • 1 szkl. cukru
  • 1 kg mąki tortowej
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 4 żółtka
  • 1 kostka masła
  • 2 szkl. konfitury malinowej
  • 1 szkl. mielonych migdałów
  • cukier puder
24 porcji

Sposób przygotowania

Chałka
Chałka123RF/PICSEL

Chałka z jabłkami

Składniki

  • 5 dag drożdży
  • 1 szkl. mleka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 4 szkl. mąki pszen.
  • 4 żółtka, skórka otarta
  • 1 cytryny
  • 2/3 kostki masła
  • 2 jabłka
  • 1 i 1/2 szkl. posiekanych orzechów laskowych
16 porcji

Sposób przygotowania

Przepis na tradycyjną chałkęInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?