Reklama

Reklama

Duńska remulada z kremowego serka topionego

Gęsty i aromatyczny duński sos łączy w sobie wszystko to, co najlepsze do pieczonych, zapiekanych, smażonych, a także grillowanych dań.

Składniki

  • 200 g serka topionego kremowego np. MSM Mońki
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki musztardy (np. francuskiej)
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany 18%
  • 2 łyżki marynowanych kaparów
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mały pęczek szczypiorku
  • 5-6 gałązek natki pietruszki
  • 1 płaska łyżeczka curry
  • ¼ łyżeczki kurkumy
  • płatki chili i ostra papryka do smaku

Sposób przygotowania

Do serka topionego dodać majonez, śmietanę i musztardę. Dodać również drobno posiekane kapary, czosnek, szczypior i natkę pietruszki. Doprawić do smaku przyprawami i dokładnie wymieszać.

Smacznego!

INTERIA/materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje