Reklama

Reklama

Dwa pomysły na aromatyczną śmietanę

Bita śmietana sprawia, że nie tylko torty, ale też np. rozkrojone i przełożone nią babki są wyjątkowo lekkie i delikatne.

Ma jeszcze jedną zaletę - niewielkim kosztem można błyskawicznie zmieniać jej smak i kolor! Dzięki temu twoje ciasto za każdym razem będzie całkiem inne.

Z cytryną

Reklama

Cytrynę sparz wrzątkiem i wytrzyj. Skórkę zetrzyj na tarce o drobnych otworkach. Z cytryny wyciśnij sok (bez pestek). Skórkę i sok dodaj do ubitej śmietany.

Malinowo ziołowa

Pęczek melisy opłucz, osusz. Listki poodrywaj od łodyżek, posiekaj je. Wsyp do ubitej śmietany. Dolej 2 łyżki syropu malinowego, wymieszaj.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje