Dyniowe naleśniki na kolację. Zachwycą gości i domowników

Natalia Jabłońska

Oprac.: Natalia Jabłońska

Stos złocistych naleśników polanych obficie miodem, ułożonych na talerzu, w tle widoczne słoik z miodem i drewniana łyżka, całość na drewnianym stole.
Dyniowe naleśniki możesz podawać też z miodem 123RF/PICSEL

Dlaczego warto jeść dynię? To witaminowa bomba

  • magnez,
  • wapń,
  • selen,
  • potas,
  • cynk,
  • kwas foliowy,
  • niacyna
  • witamina A, C, E oraz z grupy B.

Dyniowe naleśniki na kolację: Pyszne i zdrowe

  • 500 g purée z dyni,
  • 1 szklanka jogurtu naturalnego,
  • 2 jajka,
  • 4 łyżki oleju,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1,5 szklanki mąki,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • szczypta soli,
  • ulubiony dżem lub miód.
Kolorowe dania kuchni azjatyckiej z miseczką ryżu, talerzem zielonej fasoli edamame, kęsami mięsa z sezamem oraz świeżymi warzywami i cytryną, na których widoczne jest logo portalu oraz napis 'kuchnia'.
Poznaj przepisy, które łączą smak, zdrowie i domowe ciepłoCanva ProINTERIA.PL
"Ewa gotuje": Jabłecznik sypanyPolsat