Te produkty to prawdziwa bomba witaminy C. Cytryny są na ostatnim miejscu listy

InteriaKobieta Redakcja

Pokrojona czerwona papryka oraz świeży brokuł leżące na drewnianej desce, w tle widoczne są kawałki czerwonej papryki.
Papryka i brokuły to warzywa będące dobrym źródłem witaminy CKovtunenko Sergey123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Co jeść, aby nie chorować?
  2. Te produkty to najlepsze źródło witaminy C. Wielu nie ma o tym pojęcia
  3. Jak przygotowywać posiłki, aby zachowywać dużo witaminy C?

Co jeść, aby nie chorować?

Zobacz również:

Te produkty to najlepsze źródło witaminy C. Wielu nie ma o tym pojęcia

  • Owoce dzikiej róży (od 30 do nawet 1300 mg w 100 g)
  • Owoce czarnej porzeczki (od 120 do 190 mg w 100 g)
  • Czerwona papryka - 190 mg w 100 g
  • Natka pietruszki - 125 mg w 100 g
  • Brokuły - 132 mg w 100 g
  • Brukselka - 75 mg w 100 g
  • Pomidory - 40 mg w 100 g
  • Kapusta - 40 mg w 100 g
  • Truskawki - 85 mg w 100 g
  • Owoce cytrusowe - 50 mg w 100 g
Szklany słoik wypełniony kiszoną kapustą z widocznymi kawałkami marchewki ustawiony na jasnej powierzchni, ujęcie z góry.
Kiszona kapusta jest źródłem probiotyków i witamin. Genialnie wzmacnia odporność123RF/PICSEL

Jak przygotowywać posiłki, aby zachowywać dużo witaminy C?

Zobacz również:

Stos naleśników polanych syropem klonowym, posypanych cukrem pudrem, ozdobionych plasterkami banana i świeżymi truskawkami, podany na talerzu, wokół rozsypane kawałki czekolady.
Odkryj triki, które pomogą ci oszczędzać czas, pieniądze i energięCanva ProINTERIA.PL
"Ewa gotuje": Jabłecznik sypanyPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?