Dyniowo-cynamonowe gofry z kremowym serkiem i dżemem

Pyszna przekąska!

Składniki dla: 6 sztuk

Składniki

  • szklanka mąki pszennej
  • łyżeczka cynamonu
  • 1/4 łyżeczki sody
  • 3 kopiaste łyżki pure z dyni
  • 2 łyżki dżemu np. Łowicz pomarańcza i mandarynka
  • 2 łyżki kefiru
  • jajko
  • odrobina oleju rzepakowego do natłuszczenia gofrownicy

Składniki - dodatkowo

  • 6 łyżek dżemu Łowicz pomarańcza i mandarynka
  • 6 łyżeczek kremowego twarożku naturalnego
  • opcjonalnie maliny i listki mięty

Sposób przygotowania

Składniki na gofry zmiksuj na gładką masę. Do nagrzanej, lekko natłuszczonej gofrownicy nałóż po dużej łyżce masy i piecz gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu). Na gotowe gofry nałóż po łyżeczce serka i łyżce dżemu Łowicz pomarańcza i mandarynka. Możesz udekorować gofry dodatkowo malinami i listkami mięty.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje