Dyniowo-cynamonowe gofry z kremowym serkiem i dżemem
Pyszna przekąska!

Składniki
- szklanka mąki pszennej
- łyżeczka cynamonu
- 1/4 łyżeczki sody
- 3 kopiaste łyżki pure z dyni
- 2 łyżki dżemu np. Łowicz pomarańcza i mandarynka
- 2 łyżki kefiru
- jajko
- odrobina oleju rzepakowego do natłuszczenia gofrownicy
- dodatkowo
- 6 łyżek dżemu Łowicz pomarańcza i mandarynka
- 6 łyżeczek kremowego twarożku naturalnego
- opcjonalnie maliny i listki mięty
6 sztuk
Sposób przygotowania
Składniki na gofry zmiksuj na gładką masę. Do nagrzanej, lekko natłuszczonej gofrownicy nałóż po dużej łyżce masy i piecz gofry (czas pieczenia zależy od naszego sprzętu). Na gotowe gofry nałóż po łyżeczce serka i łyżce dżemu Łowicz pomarańcza i mandarynka. Możesz udekorować gofry dodatkowo malinami i listkami mięty.