Reklama

Reklama

Ekspresowe sosy do pieczeni

Te 2 proste sosy to świetny dodatek do mięs podanych na gorąco i na zimno.

Wiosenny z dymką:

Ugotuj na twardo 2 jajka. Żółtka jajek utrzyj z łyżeczką cukru. Dodaj po 1/2 szklanki kwaśnej śmietany oraz majonezu. Posiekaj 2–3 dymki ze szczypiorkiem oraz białka jajek. Wrzuć do sosu.

Przypraw do smaku solą i białym pieprzem.

Musztardowo-miodowy:

Reklama

Utrzyj na gładko 2 płaskie łyżeczki miodu z 3 łyżkami oleju. Domieszaj 1 szklankę ostrej musztardy.

Przypraw do smaku sosem sojowym oraz kilkoma kroplami sosu tabasco.

Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Dowiedz się więcej na temat: sosy | Sos do pieczeni | na zimno

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje