Ekspresowe sosy do pieczeni

Te 2 proste sosy to świetny dodatek do mięs podanych na gorąco i na zimno.

Sos do pieczeni
Sos do pieczeni123RF/PICSEL

Wiosenny z dymką:

Ugotuj na twardo 2 jajka. Żółtka jajek utrzyj z łyżeczką cukru. Dodaj po 1/2 szklanki kwaśnej śmietany oraz majonezu. Posiekaj 2–3 dymki ze szczypiorkiem oraz białka jajek. Wrzuć do sosu.

Przypraw do smaku solą i białym pieprzem.

Musztardowo-miodowy:

Utrzyj na gładko 2 płaskie łyżeczki miodu z 3 łyżkami oleju. Domieszaj 1 szklankę ostrej musztardy.

Przypraw do smaku sosem sojowym oraz kilkoma kroplami sosu tabasco.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas