Ekspresowe spaghetti

Prezentujemy szybki i prosty przepis na spaghetti, świetne dla alergików, które zasmakuje także smakoszom w wersji tradycyjnej (bez produktów bezglutenowych).

Bezmięsna wersja spaghetti dla alergików
Bezmięsna wersja spaghetti dla alergików123RF/PICSEL

Składniki:
  ·  Makaron bezglutenowy

·  Mały pomidor,

·  ¼ zielonej papryki,

·  ¼ czerwonej papryki,

·  ¼ żółtej papryki,

·  1 cebula,

·  posiekana natka pietruszki lub zielonej bazylii,

·  4 małe pieczarki,

·  szynka pokrojona w pałeczki,

·  2 łyżki startego żółtego sera,

·  zioła włoskie,

·  bulion warzywny,

·  oliwa,

·  sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Cebulę posiekać. Pomidora sparzyć i obrać, pokroić w kostkę; paprykę, pieczarki drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę. Smażyć kolejno: cebulę, paprykę, szynkę, pieczarki, zieleninę i pomidory. Doprawić bulionem warzywnym w kostce, solą. Gdy warzywa są miękkie, dołożyć makaron i lekko wymieszać, przykryć patelnię na kilka minut. Gotowe spaghetti wyłożyć na talerz i posypać tartym żółtym serem.

Smacznego!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas