Ekspresowe spaghetti
Prezentujemy szybki i prosty przepis na spaghetti, świetne dla alergików, które zasmakuje także smakoszom w wersji tradycyjnej (bez produktów bezglutenowych).
Składniki:
· Makaron bezglutenowy
· Mały pomidor,
· ¼ zielonej papryki,
· ¼ czerwonej papryki,
· ¼ żółtej papryki,
· 1 cebula,
· posiekana natka pietruszki lub zielonej bazylii,
· 4 małe pieczarki,
· szynka pokrojona w pałeczki,
· 2 łyżki startego żółtego sera,
· zioła włoskie,
· bulion warzywny,
· oliwa,
· sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę posiekać. Pomidora sparzyć i obrać, pokroić w kostkę; paprykę, pieczarki drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę. Smażyć kolejno: cebulę, paprykę, szynkę, pieczarki, zieleninę i pomidory. Doprawić bulionem warzywnym w kostce, solą. Gdy warzywa są miękkie, dołożyć makaron i lekko wymieszać, przykryć patelnię na kilka minut. Gotowe spaghetti wyłożyć na talerz i posypać tartym żółtym serem.
Smacznego!