„Ewa gotuje”: Brownie z patelniPolsat

„Ewa gotuje”: Brownie z patelni

Na patelnię dać masło. Wsypać cukier. Gdy tłuszcz się roztopi wsypać kakao. Wlać mleko. Wybić jajko. Roztrzepać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Przykryć i na średnim płomieniu podgrzewać przez 20-25 minut. Czekoladę roztopić z dodatkiem śmietanki (w garnku na gazie lub w kąpieli wodnej). Brownie przełożyć na talerz lub paterę. Posmarować polewą.<br><br>SKŁADNIKI<br> • ⅓ kostki - masła<br> • ⅓ szklanki - cukru trzcinowego<br> • 2 łyżki - kakao<br> • ½ szklanki - mleka<br> • 1 - jajko<br> • ½ szklanki - mąki<br> • ½ łyżeczki - proszku do pieczenia<br><br> POLEWA<br> • 1 tabliczka - czekolady gorzkiej<br> • 2 łyżki - śmietanki

Polsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?