Falbanki z kurczaka

Kurczak z dodatkiem ryżu to idealne połączenie

Szaszłyki z kurczaka
Szaszłyki z kurczaka123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Ryż ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Marchewki obierz, opłucz,  pokrój w ukośne plasterki.

2. W garnku rozgrzej masło. Wrzuć marchewkę. Podlej  4 łyżkami wody. Dodaj miód, sezam oraz sól i pieprz do smaku. Poczekaj, aż całość zawrze,  po czym zmniejsz płomień i duś 10 minut. Mięso umyj, wytrzyj do sucha. Każdy filet pokrój  w paski. Ponabijaj je na długie patyczki, formując falbanki.

3. Na patelni rozgrzej olej. Włóż szaszłyki, smaż je  6-8 minut. Posyp solą i pieprzem. Ryż odcedź. Szaszłyki podawaj z marchewką i ryżem.

Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas