Farsz do pierożków
Wybierz ulubiony!
1. Pyszne nadzienie do pierożków np. ravioli możesz przygotować z dodatkiem chudej szynki (wystarczy ją drobno pokroić, a następnie połączyć np. z serem).
2. Bardzo smaczny farsz można przyrządzić również z samych serów (idealny wyjdzie np. z połączenia pleśniowego, żółtego i ricotty).
3. Warto też spróbować pierożków z aromatycznym nadzieniem grzybowym, np. pieczarkowym. Bardzo dobrze będzie smakował z drobno posiekaną cebulą, zeszkloną na rozgrzanym oleju lub maśle.
Bez dodatków
Włoskie pierożki znakomicie smakują także podane bez dodatkowych warzyw na wierzchu czy bez sosu - ugotowane ravioli wystarczy tylko skropić lekko oliwą z oliwek lub stopionym masłem.
Nie tylko na ciepło
Ravioli możesz podać też na zimno, w formie... koreczków! Wbij po kilka pierożków na wykałaczki. Ustaw lub połóż na tacy. To superprzekąska na domówkę!