Farsze do pierogów na szybko
Jaki jest sekret pysznych pierogów? Idealny farsz!
Ze szpinakiem
- 500 g mrożonego szpinaku,
- cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki masła,
- opakowanie sera feta,
- sól, pieprz, gałka muszkatołowa.
Na maśle szklimy posiekaną cebulę i starty czosnek. Wrzucamy odsączony szpinak, chwilę przesmażamy. Studzimy. Dodajemy pokruszoną fetę, doprawiamy gałką, solą i pieprzem.
Ruskie
- 7 ziemniaków,
- 250 g twarogu,
- cebula, sól, pieprz.
Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na patelni. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, następnie ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Przyprawiamy.
Z kaszą gryczaną
- 300 g kaszy gryczanej,
- 200 g białego mielonego sera,
- 2 łyżki masła,
- cebula,
- sól, pieprz, majeranek.
Kaszę gryczaną gotujemy na sypko. Studzimy. Cebulę drobno kroimy i szklimy na maśle. Po ostudzeniu dodajemy do kaszy. Łączymy z białym serem i jajkiem. Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.