Farsze do pierogów na szybko

Jaki jest sekret pysznych pierogów? Idealny farsz!

Miękkie ciasto i pyszny farsz, to sekret dobrych pierogów
Miękkie ciasto i pyszny farsz, to sekret dobrych pierogów 123RF/PICSEL

Ze szpinakiem

  • 500 g mrożonego szpinaku,
  • cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki masła,
  • opakowanie sera feta,
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

Na maśle szklimy posiekaną cebulę i starty czosnek. Wrzucamy odsączony szpinak, chwilę przesmażamy. Studzimy. Dodajemy pokruszoną fetę, doprawiamy gałką, solą i pieprzem.

Ruskie

  • 7 ziemniaków,
  • 250 g twarogu,
  • cebula, sól, pieprz.

Cebulę drobno siekamy, podsmażamy na patelni. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, następnie ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Przyprawiamy.

Z kaszą gryczaną

  • 300 g kaszy gryczanej,
  • 200 g białego mielonego sera,
  • 2 łyżki masła,
  • cebula,
  • sól, pieprz, majeranek.

Kaszę gryczaną gotujemy na sypko. Studzimy. Cebulę drobno kroimy i szklimy na maśle. Po ostudzeniu dodajemy do kaszy. Łączymy z białym serem i jajkiem.  Mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. 

Jak zrobić pierogi ruskie?Interia Kulinaria
Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas