Reklama

Reklama

Fasolka szparagowa w bułce tartej

Dodatek do obiadu lub osobny posiłek. Potęga prostoty. Do przygotowania dania można wykorzystać zarówno fasolkę świeżą, jaki i taką ze słoika, po którą można sięgnąć o każdej porze roku.

Składniki

  • 500 g fasolki
  • sól
  • 4 łyżki masła
  • 1-2 łyżki bułki tartej

1. Fasolkę myjemy, ucinamy końcówki, ewentualnie kroimy każdą sztukę na mniejsze części.

2. W lekko osolonym wrzątku gotujemy fasolkę do miękkości, odcedzamy, pozostawiamy do przeschnięcia.

3. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą, mieszamy i podsmażamy, aż się zrumieni. Dodajemy fasolkę i często mieszając smażymy wszystko razem kilka minut. Podajemy na ciepło.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje