Fasolowy kociołek z marchewką

Sycący obiad jednogarnkowy.

Gulasz z fasolą
Gulasz z fasolą123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Obie fasole przełóż na sitko, pozostaw tak, aż ociekną z zalewy. Marchewki obierz, potnij w cienkie plasterki. Filety opłucz, osusz, pokrój w kostkę. 

2. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. W garnku rozgrzej olej. Zrumień na nim kurczaka. Mięso wyjmij. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę i czosnek. Dołóż marchewkę i mięso. Chwilę smaż razem. Podlej 2 szklankami wrzątku. Poczekaj, aż całość zawrze, zmniejsz płomień i duś pod przykryciem 20 minut. Pod koniec dodaj osączoną białą i czerwoną fasolę. 

3. Gulasz przypraw solą, pieprzem, suszonym majerankiem oraz słodką i ostrą papryką. Przed podaniem danie posyp posiekaną natką.

Prawdziwa fasolka po bretońsku - szybki przepisInteria Kulinaria
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas