Reklama

Reklama

Faszerowana cukinia

Pomysł na zdrowy i pożywny obiad.

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 2 średniej wielkości cukinie
  • 3-4 pomidory (np. bawole serca lub malinowe)
  • 1 cebula
  • ząbki czosnku
  • 1 op. sera feta w kostkach (może być w ziołach)
  • 2 jajka
  • 2 szklanki kwaśnej śmietany
  • sól, pieprz, bazylia, oregano
  • oliwa

Sposób przygotowania

1. Umyte cukinie przekrój na pół i posól, po czym odstaw na 10 minut, by puściły sok. W dużym garnku zagotuj wodę. Nadmiar soku z cukinii zbierz ręcznikiem papierowym, wydrąż miąższ, a łódeczki na 5 minut włóż do wrzątku. 

2. Czosnek, cebulę i miąższ z cukinii pokrój i krótko zeszklij na oliwie. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, pokrój. Wymieszaj z resztą. Osobno wymieszaj sos: jaja ze śmietaną i fetą. Na osuszone łódeczki rozłóż nadzienie, pokryj sosem. Piecz 25 minut w temp. 180°C.


Reklama

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje