Faszerowana kalarepa
Witamina C, mikroelementy, betakaroten, to wszystko znajdziesz w kalarepie. A dodatkowo, możesz jeść ją bez wyrzutów sumienia: jedna główka ma tylko 27 kcal!
Składniki:
- 5 kalarepek
- pół op. kuskusu
- 4 pieczarki
- marchewka
- pietruszka
- cebula
- 2 ząbki czosnku
- wywar rosołowy
- masło
- sól, pieprz, oliwa
Przygotowanie:
1. Kalarepki obierz, gotuj 20 min w osolonej wodzie. Odkrój wierzchy, wydrąż, pozostawiając 1 cm ścianki. Miąższ pokrój.
2. Marchewkę i pietruszkę ugotuj, pokrój w kostkę. Kuskus namocz w wywarze. Pieczarki, cebulę i czosnek posiekaj, przesmaż na oliwie.
3.Dodaj warzywa i kuskus, podsmaż. Napełnij kalarepki, przykryj masłem. Zapiekaj 10 min.