Reklama

Reklama

Faszerowane pieczarki

Możesz podać je jako samodzielną przekąskę lub dodatek do ziemniaków czy ryżu. Koniecznie sprawdź, jak smakują!

Składniki

  • 8 dużych pieczarek,
  • opakowanie mięsa mielonego,
  • cebula,
  • bułka tarta,
  • jajko,
  • utarty żółty ser,
  • oliwa,
  • sól,
  • pieprz,
  • majeranek,
  • imbir.

Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na oliwie. Dodać do mięsa wraz z jajkiem, bułką tartą i przyprawami. Pieczarki opłukać, oddzielić kapelusze od nóżek. Napełnić farszem pieczarki, obtoczyć całość w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron. Gorące kapelusze posyl startym drobno serem, żeby. Jeśli się nie stopi, potrzymaj je jeszcze przez chwilę na patelni.

INTERIA.PL

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy