Faszerowane pieczarki

Składniki na 4 porcje: 15 dużych pieczarek + 3 na nadzienie, 15 dag boczku wędzonego, 3-4 ząbki czosnku, 1 łyżka masła, 1 jajko, natka pietruszki, sok z 1/2 cytryny, pieprz, sól, 2 łyżki parmezanu, 2 łyżki bułki tartej.

Pieczarki oczyścić, odciąć trzonki, odłożyć. 12 kapeluszy posmarować sokiem z cytryny. Boczek pokroić w kostkę. Pozostałe pieczarki razem z trzonkami i czosnkiem posiekać. Połączyć z roztrzepanym jajkiem, bułką tartą, boczkiem, parmezanem i natką pietruszki. Doprawić pieprzem i solą.

Reklama

Farszem napełniać kapelusze pieczarek. Ułożyć na grillu, zapiekać ok. 20 minut.


Dowiedz się więcej na temat: pieczarki | kuchnia | przepisy

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje