Faszerowane pomidory

Oto doskonała przekąska dla całej rodziny. Takie pomidory nie dość, że są smaczne, to jeszcze pięknie się prezentują na stole.

Nadziewane pomidory pysznie smakują.
Nadziewane pomidory pysznie smakują. 123RF/PICSEL

Składniki na 4 porcje:

  • 4 duże pomidory
  • 4 kromki chleba tostowego
  • 1/2 opakowania sera feta
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

1. Pomidory umyć, obciąć wierzchy z ogonkiem, wydrążyć delikatnie łyżeczką tak, żeby nie przeciąć skórki.

2. Chleb tostowy i ser pokroić w kostkę. Rozgrzać na patelni masło, zeszklić roztarty czosnek, dodać tymianek i zrumienić chleb. Grzanki wymieszać z serem i pokrojonym w kostkę miąższem pomidora.

3. Farszem nadziewać pomidory, przykryć je ściętymi wierzchami i zapiekać ok. 15 min w 200 st. C.

Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas