Faszerowane pomidory

Idealne na przystawkę.

Faszerowane pomidory
Faszerowane pomidorymateriały prasowe

Składniki:

  • 6 dużych pomidorów
  • 20g wędzonej szynki
  • 1 jajko ugotowane na twardo 
  • 200g sera żółtego
  • 2 ogórki konserwowe
  • 4-5 łyżek majonezu np. Kielecki (nagrodzony certyfikatem "Doceń polskie" i tytułem Top produkt)
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Szynkę, ser, jajko oraz ogórki kroimy w drobną kostkę, a szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w naczyniu i dodajemy do nich majonez (w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem).

2. Po dokładnym umyciu pomidorów, odcinamy ich górną cześć, a następnie ostrożnie drążymy środek, pozostawiając na bokach miąższ. Wydrążone pomidory napełniamy przygotowaną wcześniej pastą i dekorujemy je wg uznania.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas