Faszerowane z kaszą i owocami granatu

Kolorowo i smacznie!

Bakłażan nadziewany kuskusem
Bakłażan nadziewany kuskusem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Umyte bakłażany przekrój na pół. Wydrąż łyżką środek, zostawiając około pół centymetra miąższu. Posól i odstaw na 20 minut. Pokrojonego w kostkę ogórka wymieszaj z kaparami, natką pietruszki, szczypiorem i oliwą, dopraw solą pierzem i chilli. Owoc granatu obierz. Kuskus zalej 2,5 szklanki wrzącej wody z dodatkiem soli i masła. Przykryj, odstaw. 

2. Bakłażan oprósz grubo mielonym pieprzem, piecz 20 minut w temp. 180 st. C. 3 Faszeruj kaszą, na wierzchu rozłóż sałatkę z ogórka i kaparów, dekoruj pestkami granatu. Danie możesz przygotować poprzedniego dnia i przechowywać w lodówce.

Prosty przepis na faszerowaną cukinięInteria Kulinaria
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas