Reklama

Reklama

Filet z kurczaka na surówce

Aromatyczny filet z kurczaka podany na lekkiej surówce to idealny obiad dla osób zabieganych - przygotujesz go w zaledwie 30 minut. Koniecznie wypróbuj nasz przepis.

Czas przyrządzenia: 30 min
Składniki dla: 4 porcje

Składniki

  • 4 małe piersi kurczaka
  • pieprz
  • 2 szkl. mleka
  • 2 łyżki łagodnego keczupu
  • sól
  • garść mieszanych sałat
  • olej
  • 2 ogórki gruntowe
  • pół cebuli
  • 20 dag pomidorków koktajlowych

Sposób przygotowania:

1. Mięso opłucz, pozbaw błonek. Włóż do miski z mlekiem. Dodaj keczup, wymieszaj. Odstaw na 2 godziny do lodówki. Wyjmij, osusz. natrzyj solą oraz pieprzem. Smaż na złoty kolor na 2 łyżkach oleju, obracając mięso. 

2. Opłukane listki sałat osusz, rozłóż na talerzach. Ogórki i pomidory umyj, pokrój. Posiekaj obraną połówkę cebuli. Składniki rozłóż na sałacie. Skrop olejem, oprósz solą i pieprzem. Podaj z mięsem.

Dowiedz się więcej na temat: filet z kurczaka | kurczak | Filet z kurczaka na surówce

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje