Filet z kurczaka na surówce
Aromatyczny filet z kurczaka podany na lekkiej surówce to idealny obiad dla osób zabieganych - przygotujesz go w zaledwie 30 minut. Koniecznie wypróbuj nasz przepis.

Składniki
- 4 małe piersi kurczaka
- pieprz
- 2 szkl. mleka
- 2 łyżki łagodnego keczupu
- sól
- garść mieszanych sałat
- olej
- 2 ogórki gruntowe
- pół cebuli
- 20 dag pomidorków koktajlowych
30 min
4 porcje
Sposób przygotowania:
1. Mięso opłucz, pozbaw błonek. Włóż do miski z mlekiem. Dodaj keczup, wymieszaj. Odstaw na 2 godziny do lodówki. Wyjmij, osusz. natrzyj solą oraz pieprzem. Smaż na złoty kolor na 2 łyżkach oleju, obracając mięso.
2. Opłukane listki sałat osusz, rozłóż na talerzach. Ogórki i pomidory umyj, pokrój. Posiekaj obraną połówkę cebuli. Składniki rozłóż na sałacie. Skrop olejem, oprósz solą i pieprzem. Podaj z mięsem.