Filet z kurczaka na warzywnej salsie

Grillowane mięso z kurczaka
Grillowane mięso z kurczaka123RF/PICSEL

Składniki

  • 4 filety z piersi kurczaka (w sumie ok. 60 dag)
  • 2 l bulionu warzywnego
  • 6 niewielkich pomidorów
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 dymki ze szczypiorem
  • 1 czerwona papryczka chili
  • 2 limonki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3–4 łyżki oliwy, najlepiej z pierwszego tłoczenia
  • 5–6 gałązek świeżego tymianku
  • 5 łyżek oleju do smażenia
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • cukier
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
4 porcje

Sposób przygotowania

Sprawdzony przepis na kurczaka zapiekanegoInteria KulinariaInteria Kulinaria
Tina
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?