Filet z kurczaka z serem feta

Czasem wystarczy niewielka zmiana, mały dodatek, by serwowane dotąd danie zyskało zupełnie nowy smak. Monotonia na talerzu nikomu nie służy. Dziś mamy dla ciebie kurczaka z serem feta.

Rozpływają się w ustach!
Rozpływają się w ustach!123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

Pomidory sparzyć i usunąć z nich skórkę, a następnie posiekać z fetą i świeżymi ziołami. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz świeżo mielony pieprz i dokładnie wymieszać. Mięso rozbić, na środku każdej porcji położyć łyżkę farszu i zawinąć. Roladki umieścić w żaroodpornym naczyniu i skropić olejem rzepakowym. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 35 minut w temperaturze 180 stopni. Serwować z ryżem, kaszą lub zapiekanymi ziemniaczkami i zestawem surówek.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas