Filet z kurczaka z serem feta
Czasem wystarczy niewielka zmiana, mały dodatek, by serwowane dotąd danie zyskało zupełnie nowy smak. Monotonia na talerzu nikomu nie służy. Dziś mamy dla ciebie kurczaka z serem feta.

Składniki
- cztery pojedyncze filety z kurczaka;
- 25 gramów sera typu feta;
- trzy pomidory;
- cztery ząbki czosnku;
- olej rzepakowy;
- pieprz cytrynowy;
- świeże zioła: rozmaryn, tymianek, oregano (opcjonalnie mogą być suszone).
Sposób przygotowania:
Pomidory sparzyć i usunąć z nich skórkę, a następnie posiekać z fetą i świeżymi ziołami. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz świeżo mielony pieprz i dokładnie wymieszać. Mięso rozbić, na środku każdej porcji położyć łyżkę farszu i zawinąć. Roladki umieścić w żaroodpornym naczyniu i skropić olejem rzepakowym. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec 35 minut w temperaturze 180 stopni. Serwować z ryżem, kaszą lub zapiekanymi ziemniaczkami i zestawem surówek.