Składniki: - 4 filety z piersi kurczaka, - 4 plastry szynki gotowanej, - 30 dag suszonych śliwek bez pestek, - sól, pieprz, - natka pietruszki, - ocet winny, - szczypta cynamonu, - 1 jajko, - kilka łyżek mąki lub tartej bułki, - olej do smażenia. Przygotowanie: Filety z kurczaka umyć, oczyścić, lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Każdy filet natrzeć solą, pieprzem, octem winnym. Posypać cynamonem, odstawić na pół godziny. Po tym czasie na każdy z filetów położyć plaster szynki, ćwierć łyżeczki natki pietruszki, kilka śliwek. Mięso ciasno zawinąć w roladki. Panierować w jajku i tartej bułce lub mące, smażyć na oleju z każdej strony na złotobrązowy kolor (ok. 10 minut). Podawać z ziemniakami i mizerią.