Filety w cieście piwnym

Soczysty filet w chrupiącym cieście to prawdziwa gratka dla miłośników dań z ryb. Smaczny obiad przygotujesz błyskawicznie - wystarczy ci pół godziny.

Filety w cieście piwnym
Filety w cieście piwnym123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Filety oprósz solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Skrop sokiem z cytryny.

2. Zmiksuj mąkę, proszek do pieczenia, jajka i piwo. Ciasto dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw na  20 minut.

3. W dużym rondlu rozgrzej olej. Filety zanurzaj w cieście, wkładaj na rozgrzany tłuszcz. Smaż na średnim ogniu, po kilka minut z każdej strony. Gotowe filety wyjmuj ostrożnie. Osącz na papierowych ręcznikach z nadmiaru tłuszczu.

Wakacje w Polsce mogą być jeszcze tańszeInteria.tv
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas