Filety w sosie

Proste, ale jednocześnie pyszne danie obiadowe.

Rybne filety w sosie
Rybne filety w sosie123RF/PICSEL

1. Cebulę obrać, posiekać. Papryki umyć, usunąć z nich gniazda nasienne. Cukinię obrać (nie jest to konieczne, jeśli ktoś lubi ją ze skórką), przekroić wzdłuż, usunąć łyżką gniazda nasienne. Paprykę i cukinię pokroić w niedużą kostkę.

2 Rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę, dodać cukinię i paprykę. Chwilę smażyć, potem posolić, zmniejszyć ogień, przykryć i dusić, aż warzywa zmiękną. Dodać koncentrat pomidorowy, pieprz i tymianek, wymieszać, dusić przez kolejne 5 minut.

3. Rybę rozmrozić, umyć, dokładnie osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem łyżki masła. Gulasz warzywny ułożyć na półmisku, na nim filety rybne. Udekorować danie posiekanym koperkiem.

Najlepszy przepis na kotlety drobioweInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas