Reklama

Reklama

Filety z perlicy z zielonym pieprzem

Składniki: 4 filety z perlicy wielkopolskiej,a 20 dag masła, 2 dymki, 4 łyżki gęstej słodkiej śmietany, 2 łyżki zielonego pieprzu

liczba porcji: 4
czas przygotowania: 30 min.
stopień trudności: łatwe
kaloryczność: średniokaloryczne
Rozpuścić na patelni masło i zarumienić równo przyprawione solą i pieprzem filety. Dorzucić posiekana dymkę i piec pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 5 - 8 minut. Po tym czasie dodać pieprz zielony i śmietanę, dobrze wymieszać i dusić jeszcze przez 8 - 10 minut. Podawać z ryżem lub pieczonymi ćwiartkami ziemniaków.

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: Perlica | pieprz | drób

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje