Flaki

Klasyka dla każdego.

Flaki to obiadowa klasyka
Flaki to obiadowa klasyka123RF/PICSEL

Przygotowanie

Warzywa obierz, umyj i pokrój w słupki. Oliwę rozgrzej na patelni, a kiedy będzie gorąca, wrzuć przygotowane warzywa. Smaż, często mieszając, przez 3 minuty.

Patelnię zdejmij z ognia, dodaj słodką i ostrą paprykę, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz i dokładnie wymieszaj. Patelnię postaw jeszcze na pół minuty na ogniu tak, aby z papryki wydobył się cały aromat.

Podsmażone warzywa przełóż do przygotowanych wcześniej flaków i gotuj, aż wszystko będzie miękkie.

Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.

Przepis na tradycyjne flaczki wołoweInteria Kulinaria
Rewia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas