Francuski warstwowiec

Ciasto warstwowe
Ciasto warstwowe123RF/PICSEL

Składniki

- ciasto

  • 20 dag zmielonych orzechów włoskich lub laskowych (bez skórki)
  • sok z 1/2 cytryny
  • 15 dag cukru pudru
  • 6 jajek
  • 2 i 1/2 łyżki bułki tartej
  • 1 płat ciasta francuskiego

- masa

  • 25 dag serka mascarpone
  • 30 dag śmietanki 36%
  • 3 łyżki płynnego ciemnego miodu
  • 1-2 łyżeczki mocnej rozpuszczonej kawy instant

- polewa

  • 15 dag gęstego jogurtu
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka żelatyny
  • orzechy i mięta do dekoracji

Sposób przygotowania

Kruche ciasto z owocami i beząInteria KulinariaInteria Kulinaria
Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?