Francuskie ciasteczka ze śliwkami

Nadesłał: wielbiciel deserow.

Do przygotowania ciasteczek potrzebujemy:

•30 minut wolnego czasu

•Śliwki bez pestek Hortex – 1 opak. wystarczy na 20 ciasteczek •ciasto francuskie świeże lub mrożone •po łyżce drobno posiekanych orzechów, migdałów, wiórków kokosowych •łyżkę bułki tartej •cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

1.Śliwki lekko rozmróź.

2.Obtocz w orzechach, migdałach i wiórkach kokosowych wymieszanych z bułką tartą.

3.Ciasto pokrój na kwadraty 4x4 cm, ułóż po 2-3 połówki śliwek i zawiń w koperty.

4.Piecz na złoty kolor, w temperaturze190-200˚C przez 15-20 minut.

5.Posyp cukrem pudrem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas