Francuskie pizzerinki

Przekąska idealna na weekendowy wieczór

Francuskie pizzerinki
Francuskie pizzerinki123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Sos: zmiksuj składniki na gładki sos. Zagotuj, duś jeszcze 2-3 minuty na dużym ogniu, by sos odparował. Zdejmij z ognia i zostaw do ostudzenia. 

2. Szynkę i umytą paprykę po - krój w kostkę. Paprykę skrop oliwą. Oliwki pokrój w plasterki. 

3. Ciasto potnij na 8 prostokątów. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Na środku każdego ustaw kokilkę, podpiecz na złoto w temperaturze 170 st. C. Wyjmij, usuń kokilki, uformowane wgłębienia posmaruj sosem. Na sosie ułóż dodatki. Piecz jeszcze ok. 10 minut.

Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas