Fusilli Alla Rusticana
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy na niej pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę.

Składniki
- 200 g makaronu Malma Fusilli
- 1 surowa, wędzona kiełbasa wieprzowa
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 suszone pepperoncino
- Oliwa z oliwek
- Pół puszki pomidorów
- Natka pietruszki
- Bazylia
- Sól, pieprz
- Grana padano
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy na niej pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Gdy się zrumieni dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pomidory i chwilę dusimy.
3. Doprawiamy solą i pieprzem, a na końcu dodajemy grubo posiekane zioła.
4. Makaron mieszamy z sosem i posypujemy tartym serem, serwujemy gorące.