Reklama

Reklama

Fusilli Alla Rusticana

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy na niej pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę.

Składniki

  • 200 g makaronu Malma Fusilli
  • 1 surowa, wędzona kiełbasa wieprzowa
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 suszone pepperoncino
  • Oliwa z oliwek
  • Pół puszki pomidorów
  • Natka pietruszki
  • Bazylia
  • Sól, pieprz
  • Grana padano

Sposób przygotowania:

1. Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.

2. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy na niej pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Gdy się zrumieni dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pomidory i chwilę dusimy.

3. Doprawiamy solą i pieprzem, a na końcu dodajemy grubo posiekane zioła.

4. Makaron mieszamy z sosem i posypujemy tartym serem, serwujemy gorące.


materiały prasowe

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje