Reklama

Reklama

Galaretka czereśniowa

Galaretkę możesz wylać do formy wyłożonej na dnie i po bokach biszkoptami. Z bitą śmietaną – elegancki deser!

Składniki na 10 porcji:


  • 1/2 kg czereśni
  • 30 dag porzeczek
  • 2 galaretki wiśniowe
  • 1/2 szklanki grubego cukru
  • białko z 1 jajka

Reklama


Przygotowanie:

1. Białko jajka lekko ubić. Porzeczki umyć i dokładnie osuszyć, całe gałązki maczać w białku. Strzepnąć nadmiar płynu i maczać w cukrze, odłożyć.

2. Galaretki rozpuścić w 1 litrze wody. Schłodzić. Czereśnie umyć, osuszyć, wypestkować.

3. Długą foremkę wyłożyć folią spożywczą. Wlać płynną galaretkę, dodać czereśnie. Wstawić na minimum godzinę do lodówki, aż dobrze stężeje. Wyjąć z folii, udekorować porzeczkami.

Dowiedz się więcej na temat: galaretka

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje