Galaretka z musem z czerwonych porzeczek

Świetny pomysł na letni deser. Przygotuj dla bliskich, a będą zachwyceni!

Galaretka z musem
Galaretka z musemmateriały prasowe

Sposób przygotowania

1. Galaretkę dokładnie wymieszaj w 350 ml wrzącej wody. Żelatynę zalej 2 łyżkami wody, odłóż do napęcznienia, po czym rozpuść podgrzewając ją na małym ogniu (uważaj, aby żelatyna się nie zagotowała). Następnie połącz oba składniki.

2. Zblenduj porzeczki i przecedź je przez sitko. Tak przygotowany przecier dodaj do rozpuszczonej galaretki. Przygotuj filiżanki lub kokilki i wysmaruj ich wnętrze odrobiną oliwy.  Przelej galaretkę do naczynek i odstaw do stężenia na kilka godzin.

3. Śmietanę ubij z cukrem. Stężałą galaretkę przełóż do pucharków, udekoruj bitą śmietaną, gałązkami porzeczek i ulubioną posypką.

Kolorowy deser dla dzieciInteria Kulinaria
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas