Gazpacho – zupa na zimno w upalne dni
W okresie wakacyjnym, gdy temperatura sięga blisko 30 stopni Celsjusza, warto spożywać lekki posiłki, które nie wymagają długiego przygotowania. Hiszpańska zupa podawana na zimno Gazpacho sprawdzi się idealnie w słonecznie dni!
Składniki:
- Cztery świeże pomidory
- Paczka Crispy Natural Pomidor z bazylią i oregano
- Zielona papryka
- Żółta papryka
- Cebula
- Ząbek czosnku
- Szklanka soku pomidorowego
- Oliwa z oliwek
- Sól pieprz do smaku
Przygotowanie;
Z pomidorów i papryki usuń nasiona. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj następnie dodaj sok pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Wstaw zupę do lodówki minimum na 2-3 godziny. Przed podaniem skrop oliwą z oliwek i posyp skruszonymi chipsami Criispy Natural, które nadadzą zupie chrupiącego akcentu.