Gnocchi z brokułami

Włoskie kluski ziemniaczane w niecodziennym sosie.

Gnocchi z brokułem
Gnocchi z brokułem123RF/PICSEL

Przygotowanie

1. Obierz i ugotuj ziemniaki. Odcedź i gdy ostygną, przeciśnij przez praskę. Wymieszaj drewnianą łyżką z jajkami i masłem. Mąkę dodaj na końcu. Dobrze wyrób ciasto. Podziel na dwie części, z każdej zrób wałeczek.

2. Pokrój na małe kawałki i formuj okrągłe kluseczki. W tej pracy chętnie pomoże ci twój maluch! Wrzucaj do wrzątku partiami i gotuj około 2 minut od wypłynięcia.

3. Przygotuj sos: w garnku rozpuść serek ze śmietaną. Dodaj posiekany czosnek. Gotuj, mieszając, do uzyskania gładkiego sosu. Dopraw. Różyczki brokułu wrzuć do wrzątku i podgotuj chwilę.

Pyszny przepis na zupę brokułowąInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas