Gofrowy przekładaniec

Gofry z czekoladą
Gofry z czekoladą123RF/PICSEL

Składniki

  • CIASTO:
  • 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej
  • 5 łyżek cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 3 jajka
  • 2 szkl. maślanki (ew. kefiru albo zsiadłego mleka)
  • 5 łyżek stopionego masła;
  • PRZEŁOŻENIE: l
  • 3 szkl. śmietany kremówki l
  • 3 tabliczki (po 10 dag) gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki likieru miętowego
  • 50–60 dag truskawek

Sposób przygotowania

Naj
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?