Gofry będą puszyste jak chmurka. Wystarczy jedna zmiana w przepisie

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
181
Udostępnij
Domowym gofrom trudno się oprzeć
Domowym gofrom trudno się oprzeć123RF/PICSEL

Przepis na gofry warto mieć w zanadrzu

Nieoczywisty składnik w przepisie na gofry sprawi, że będą rozpływać się w ustach
Nieoczywisty składnik w przepisie na gofry sprawi, że będą rozpływać się w ustach123RF/PICSEL

Jak zrobić gofry z serkiem wiejskim? Tę recepturę zapamiętasz na długo

  • 200 g serka wiejskiego
  • 4 czubate łyżki mąki pszennej
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego (możesz z niego zrezygnować, jeśli przyrządzasz gofry na słono)
  • 1 szczypta soli
Dokładna liczba gofrów, jaką przygotujesz z tego przepisu, zależy od wielkości twojej gofrownicy
Dokładna liczba gofrów, jaką przygotujesz z tego przepisu, zależy od wielkości twojej gofrownicy123RF/PICSEL
  1. Białka oddziel od żółtek, następnie ubij ze szczyptą soli na puszystą pianę.
  2. W osobnej misce połącz serek wiejski, mleko, żółtka oraz cukier, jeśli go używasz.
  3. Powstałą masę stopniowo dodawaj do piany z białek, mieszając całość szpatułką.
  4. Porcje ciasta wykładaj w rozgrzanej gofrownicy. Gdy staną się rumiane, są gotowe do jedzenia.

Zobacz również:

    Uniwersalny pomysł na śniadanie albo podwieczorek

    Video Player is loading.
    Loaded: 0%
    • subtitles off, selected
    Current Time 0:00
    Duration -:-
    Stream Type LIVE
    reklama
    dzięki reklamie oglądasz za darmo
    Przepis na najlepsze gofry
    Watermark Video
    Przepis na najlepsze gofryInteria KulinariaInteria Kulinaria
    emptyLike
    Lubię to
    Lubię to
    like
    95
    Super
    relevant
    45
    Hahaha
    haha
    25
    Szok
    shock
    6
    Smutny
    sad
    2
    Zły
    angry
    8
    Lubię to
    like
    Super
    relevant
    181
    Udostępnij
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
    Przejdź na