Gołąbki w pomidorach po 1. roku

Delikatne gołąbki w pomidorach posmakują całej rodzinie.

Są pyszne!
Są pyszne! 123RF/PICSEL

Przygotowanie:

1. Liście kapusty dokładnie umyj i obgotuj w gorącej wodzie. 2. Cebulę obierz, drobno pokrój i usmaż na maśle na złoty kolor.

3. Mięso umyj i zmiel. Wymieszaj z cebulą, jajkiem i solą.

4. Na liściach kapusty układaj farsz mięsny i formuj gołąbki. Włóż je do rondelka z gorącą wodą. Dodaj resztę masła, obrane ze skórki, pokrojone pomidory i gotuj przez ok. 30 min. Pod koniec wlej przecier pomidorowy zmieszany z mąką.

5. Gołąbki posyp koperkiem i podaj z ziemniakami.

Zmysłowe smaki: Gołąbki z młodej kapustyInteria.tv
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas