Gołąbki w sosie jabłkowym

Nowy sposób na gołąbki.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- główka czerwonej kapusty,
- 10 dag pieczarek,
- pęczek dymki, sól, pieprz,
- 10 dag surowego, chudego boczku,
- 50 dag mielonej wieprzowiny,
- 2 łyżki masła, pół szklanki wina,
- 2 kwaskowate jabłka.

Przygotowanie:

Z kapusty oddzielić 8 liści. Ściąć w nich najgrubszy nerw, wrzucić na kilka minut do wrzątku. Pieczarki, cebulki i boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni. Wymieszać z mielonym mięsem, posolić i popieprzyć. Farsz układać na liściach, zawijać gołąbki. Jabłka obrać, pokroić, zalać winem. Dusić gołąbki wraz z jabłkami. Danie podać np. z ryżem.
Czas przygotowania 30 minut
Jedna porcja zawiera 270 kJ/64 kcal

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas