Gołąbki z kapusty włoskiej z rybą
Nieszablonowe połączenie.
Składniki:
- główka kapusty włoskiej
- 80 dag filetów rybnych
- szklanka bułki tartej
- jajko
- olej
- kiełki fasoli mung
- kukurydza z puszki
- 3 łyżki sosu balsamicznego
- sól pieprz
- listki kolendry
Przygotowanie:
1. Główkę kapusty włóż do dużego garnka z osoloną wodą, gotuj 10 minut. Wyjmij, zalej zimną wodą, odstaw do osączenia. Filety rybne umyj, osusz, pokrój w paski. Jajko wbij do miseczki, skłóć widelcem. Bułkę wbij do drugiej miseczki. Rybę posyp solą i pieprzem, zanurzaj w jajku i bułce, smaż kilka minut z każdej strony na oleju.
2. Na każdy kotlecik rybny kładź kiełki fasoli mung i ziarna kukurydzy, zawijaj w liście kapusty. Na dno naczynia wlej olej, ułóż liście kapusty i gołąbki. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Dekoruj kolendrą i sosem.