Gołąbki z mięsem i quinoą

Smakują wyśmienicie
Smakują wyśmienicie 123RF/PICSEL

Komosę ryżową wsypać do rondelka, zalać wrzącym bulionem warzywnym i na wolnym ogniu gotować około 15 minut - do miękkości. Wystudzić. Cebulę i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Mielone mięso przełożyć do miski. Dodać cebulę i czosnek, przecier pomidorowy, jajko i mąkę. Doprawić solą, pieprzem i curry. Masę dobrze wyrobić. Pod koniec dołożyć wystudzoną komosę.

Marchew obrać, pokroić w cienkie plasterki. Liście kapusty sparzyć wrzątkiem. Wystudzić, przelewając zimną wodą. Na liściach rozłożyć nadzienie, zwinąć je, formując gołąbki. Ułożyć je w głębszej patelni, wrzucić plasterki marchewki. Zalać śmietaną i dusić (pod przykryciem) na wolnym ogniu ok. 15 minut. 

Zmysłowe smaki: Gołąbki z młodej kapustyInteria.tv
Życie na Gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas