Gorąca czekolada z chili i imbirem

Pyszny deser na zimowe popołudnia

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Czekoladę połam i rozpuść w kąpieli wodnej.2. Rozpuść kawę w gorącej wodzie, połącz z czekoladą, wymieszaj. Dodaj syrop czekoladowy, szczyptę chili, cynamon oraz imbir. Wymieszaj i cały czas delikatnie podgrzewaj na wolnym ogniu.3. Na koniec do czekolady z kawą dodaj mleko (dokładna ilość wg uznania, zależnie od planowanej gęstości napoju).4. Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno. Czekoladę przelej do szklanek, a następnie udekoruj bitą śmietaną.

Domowe chipsy - z cukinii!Interia Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas