Gotowe mieszanki do pasztetów z mięsa
Przygotuj ulubione!
Możesz przygotować je na zapas i trzymać w szczelnie zamkniętym słoiczku albo puszce. 1-2 łyżki takiej mieszanki dodane do zmielonego mięsa sprawią, że pasztet zyska niepowtarzalny smak i piękny aromat.
Jałowcowa
Zmiel w młynku do kawy 6 listków laurowych. W moździerzu utłucz po łyżeczce jagód jałowca, pieprzu czarnego, ziela angielskiego i jagód jałowca. Wymieszaj ze zmielonymi listkami laurowymi i łyżką mielonej soli morskiej.
Majerankowa
Wymieszaj po 2 łyżki suszonego majeranku, natki pietruszki oraz oregano. Dodaj 3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, 2 łyżki mielonej soli morskiej, 2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu oraz 1 łyżeczkę ostrej papryki.